Pam Keenan, sesster-wêreldmarathon-Majoor-afwerking, bewys dat dit nooit te laat is om iets nuuts te begin nie

Pam Keenan, sesster-wêreldmarathon-Majoor-afwerking, bewys dat dit nooit te laat is om iets nuuts te begin nie

Na die Londense marathon in 2019 is daar 6,133 Wêreldmarathon Majors Ses sterafwerkers wêreldwyd. Pam Keenan is een van slegs sewe mense van Noord-Carolina om die Abbott WMM te voltooi en die Sesster-eindstryd-medalje te verower. Die vrou wat nege jaar gelede op die ouderdom van 57 begin hardloop het om by haar dogter se emmerlys aan te sluit, is nou lid van een van die mees eksklusiewe hardloopklubs op die planeet.

Of sy dit nou besef of nie, sy het baie mense in die lopende gemeenskap geïnspireer en is vir soveel mense 'n held.

Pam is laser-gefokus en het voortgegaan om haar drome te besoek terwyl sy wêreldreis geniet en interessante raaklyne gevind het. Ons het haar inhaal vir 'n klein gesprek op haar hardloopreis. Lees haar verhaal in ons Runners Essentials-atleetprofiel.

Ek het in die herfs van 2010 begin hardloop toe ek die daaropvolgende Februarie saam met my dogter besluit het om 'n halfmarathon te hardloop. Ek is beslis gemotiveer deur pryse en medaljes, want ek het my eerste marathon gehardloop net om 'n spesiale medalje by Walt Disney World te verdien. Dit was nie net 'n marathon nie; my eerste was die Goofy Challenge, met 'n halfmarathon Saterdag en 'n volle marathon op Sondag, wat 3 pragtige medaljes opgelewer het!

Die volgende jaar het ek die Dopey Challenge gedoen, vier opeenvolgende dae se wedrenne met 4k, 5k half en vol as my tweede keer om 'n volle marathon te hardloop. My derde was die Wilmington vol, destyds Quintiles genoem en ek het my eerste Boston kwalifiserende tyd verdien.

Daarna het ek op marathons gefokus en het ek die doel gehad om die World Marathon Majors te voltooi voordat ek 65 geword het. My gunsteling wedrenne sluit my eerste Boston Marathon in met my groot suster wat langs my hardloop en die Berlynse marathon toe ek saam met 'n vriend gehardloop en verdien het. my Sesster-eindstryd-medalje.


Ek het baie mense wat ek oorweeg om helde te bestuur… .my Sonder perke spanmaats en veral dié wat ek weekliks by die oefening sien. Die toewyding van die hardlopers en afrigters maak hulle almal helde vir my. En ja, ek beskou Joan Benoit Samuelson ook my held as iemand wat hul lewe aan hul sport gewy het ... sy is 'n totaal beskeie atleet. 'N Bietjie lekker feit is dat ek saam met haar broer op universiteit gegaan het.

Die moeilikste aspek om vir my te hardloop is om uit my gemaksone te oefen. My gunsteling deel is om mense aan die einde van 'n marathon te laat verbygaan!

Verlede herfs het ek besluit om die nuut vrygestelde weergawe te probeer Sonder beperkinge hardloop daaglikse vitamienformule. As 'n skeptikus, was dit moeilik om te dink dat 'n pil vir my 'n verandering kan maak. Na die eerste maand het ek egter beslis 'n verbetering in die hersteltyd van harde oefensessies opgemerk. Kragopleiding is beter, en in die algemeen het my hardloop ook verbeter. Mees onlangs het ek die Boston Marathon gehardloop en 'n tyd verdien toe my afrigter, nie ek gedink het nie, moontlik was, met 'n lekker kussing vir volgende jaar se wedloop. 'N Beter dieet, en hierdie aanvullings het beslis bygedra tot my sukses.

Runners Essentials Daily Vitamin Formula het my herstel en vermoë om in die gimnasium te presteer, verbeter Sonder perke hardloop oefensessies, en ek het gesien hoe my VO2 Max verbeter gedurende die afgelope ses maande.

In die toekoms wil ek ondanks die verouderingsproses meer dinge doen. Alhoewel ek weet dat PR's op my ouderdom nie genoeg is nie, is my grootste doel om steeds die Boston Marathon te hardloop as ek 80 word!

Begin Revel Mt. Kap - 1/2 marathon PR

"Hardloop vir ewig" - Art Ives

'Die eintlike doel van hardloop is nie om 'n wedloop te wen nie. Dit is om die grense van die menslike hart te toets. ” - Bill Bowerman


AANBEVEEL


Los kommentaar