Om kinders mee te hardloop

Om kinders mee te hardloop

Aaron Saft |

Ek is al soveel kere gevra hoe ek my kinders laat hardloop het.

Dit is soos om te vra waar hul rooi hare vandaan kom (ek en my vrou is albei rooikoppe). As u al my vorige artikels gelees het, sal u weet dat die meeste dele van my lewe tot 'n sekere mate hardloop. My kinders kom werk by my in my hardloopwinkel, hulle help my om wedlope aan te pak, en hulle kom bemanning vir my tydens my resies. Hulle het grootgeword met hardloop as deel van hul daaglikse roetine en gesien hoe hul pa son, reën, sneeu of ys hardloop. My vrou en ek is albei naaswenners, so dit is letterlik in hul bloed. Dit is duidelik dat die meeste van u nie hierdie tuisomgewing het nie, maar wil hê dat u kinders u liefde vir hardloop moet deel. Wat kan u doen? Die volgende is artikels wat ek gedoen het wat help om 'n gesonde liefde vir hardloop by my kinders aan te moedig en selfs te voed.

In die eerste plek moet u geleenthede bied vir hulle om te hardloop. Ek sou voorstel om te begin met 'n staptog saam met u kinders. Maak dit kort en eenvoudig, maar sluit 'n koel bestemming of plek in. Ons hou baie daarvan om deur 'n rivier te gaan (verskeie kere) of deur 'n waterval of 'n historiese terrein. Bou die afstand op en sluit miskien 'n roete in met pragtige natuurskoon of uitsigte. Begin dan met kort lopies te werk. Vra hulle miskien om jou teen 'n klim of afdraand te slaan. Tot die ouderdom van 10, beveel ek nie aan dat u hulle toelaat om kilometers langer as hul ouderdom te bereik nie (dit wil sê tien jaar oud, hoogstens tien kilometer per week). Die sleutel is om saam met hulle te hardloop. Maak dit iets wat u as gesin saam doen! As u kleintjies het, kan dit nie tred hou met die ouer nie, maar wel fietsry, laat hulle dit doen. Maak kursusse wat geskik is vir hul vaardigheidsvlak. Daag hulle af en toe op, maar maak die risiko van mislukking minder.

Laat hulle na een van u wedlope kom en kyk. Gesels daarna met hulle oor hoe dit gegaan het, hoe dit gevoel het, wat u uitdagings was en hoe u dit oorkom het. Laat hulle besef dat mamma of pappa nie altyd wen nie, en dit is in orde. Ons jaag om onsself uit te daag en uit te vind wat ons op daardie gegewe dag kan doen. Vra hulle hoe hulle sou voel om 'n wedloop te probeer. Vind 'n kinder-byeenkoms of 'n pretloop van een kilometer. Hier is die moeilike deel, laat hulle dit op hul eie doen. Wees op die kantlyn en juig soos hulle vir jou in jou wedloop doen. Wees daar aan die einde en gee hulle 'n drukkie. Laat weet hulle hoe trots jy op hulle is. Geniet die oomblik en op pad huis toe gesels oor hoe die wedren hulle laat voel het. Vra hulle hoe hulle gevoel het, hoe moeilik dit was, wat hulle anders sou doen (indien enigiets), en kyk of hulle nog iets wil doen. Indien wel, soek 'n nuwe rasstyl (avontuur, hindernisbaan, landloop, roete, kleurloop, opblaas, ens.).

Terwyl hulle aan die sport deelneem, moedig u deelname aan deur “regte hardloopskoene te koop.” Gaan na u plaaslike hardloopspesialiteitswinkel en kyk of hulle hardloopskoene vir kinders het. As dit die geval is, neem hulle om geskik te wees. Maak dit net hul “hardloop” -skoene. Soos hulle ouer word, kry hulle hardloopklere. My oudste kind het die mees basiese GPS-horlosie vir Kersfees gekry. Dit is miskien te ver, maar hy wil soos pa wees, wat kan ek sê? Hy is nog nie op Strava nie ...

Ander items wat my kinders betower het en hulle nie net nader aan ons sportsoort gebring het nie, maar ook vir my, het ultras gedoen. Hulle hou daarvan om vir Pa daar buite te wees. Maak my gereedskap gereed en help my by Hulpstasies. Hulle hou daarvan om oornag in die motor te kamp en wag dat ek om 85:2 by die hulpstasie 2 km sal insleep en my weer wil laat herleef. Hoe gereeld sê hulle dat hulle 6:XNUMX op was en dat hul pa die vorige dag XNUMX uur aan die gang was? Laat hulle dan iets epies ervaar.

My seun, nou 12, hardloop al 'n paar jaar. Ons wil die berg Mitchell (die hoogste piek aan die ooskus) al twee jaar lank deur die berg Mitchell-roete vanaf Black Mountain Campground (6-myl met 3000+ 'elevation gain') loop. Die afgelope somer het ons dit gedoen! Ek het vir hom sy eie hidrasiepakket en loopskoene gekoop. Voorsien hom met sagte bottels waterbottels en kos, en ons het die lopie gedoen! Ons het natuurlik 'n verkeerde draai geneem en uiteindelik 8-9 myl met 4000 'vertikale aanwins gehardloop, maar die herinneringe en trots wat ons in die prestasie gedeel het, sal ongetwyfeld nooit vergeet word nie!

Dit is eenvoudig, hou van jou kinders, en deel in die proses jou liefde vir hardloop terwyl jy dit met hulle doen!


Wil u kinders help om gemotiveerd te raak en 'n liefde vir hardloop te ontwikkel?


Los kommentaar