MARATHON: 'N LOPER WORD

MARATHON: 'N LOPER WORD

'N Skrywer se reis om naaswenner te word

Ek het nege maande lank nie 'n dag sonder seerheid ontmoet nie, of dit sonder uitputting gelaat. Of ek nou 'n ontsteekte Achilles-pees verpleeg of met 'n knie van voor-artritis hardloop of net 'n algemene pyn van 'n vinnige, afstands- of sterkte-oefensessie, my liggaam, 34, het die tuiste geword van 'n skaduryke opknappingsprojek, 'n regte dermtaak soos iemand my probeer kontant maak. Ek het my eerste marathon in die lente gehardloop, onder vier uur ingekom, en in die somer het ek begin oefen vir my tweede. Die idee om twee marathons in 'n jaar te hardloop sou voorspelbaar gewees het as dit op enige punt van my lewe in my gedagtes oorgegaan het, maar hier is ek, sedert Januarie, het 733 myl onder my voete verdien in die hoop om 'n goeie dag in New York te hê Marathon in November.

Om 'n atleet te word - 'n klas mense wat ek as 'n deel van my beskou as gevolg van die konstante seerheid en uitputting en soms nie drink nie as gevolg van 'n beplande oefensessie - was 'n wonderlike besluit van alle tye, net om daar te trou en te sien. OutKast op die Stankonia-toer. Anders as om 'n kreatiewe persoon te word - 'n klas mense wat ek as 'n deel beskou omdat ek soms onkruid rook en 'n verstommende ego het, sien die atleet meetbare vordering. Doen werk en sien resultate in die liggaam. Myne het byvoorbeeld van geskrewe sklub na daardie post-schlub-motorfietsry-voorkoms gegaan met 'n baba vet ingewande en vreemde geknypte dye; die man wat in die hoekwinkel instap, sweet druppel en probeer om 'n groot ding van klapperwater en 'n RxBar met Apple Pay te koop, maar nie die ding kan kry om op die telefoon te verskyn nie en hou die hele lyn op.

Maar ook: werk in en sien getalle. Reële getalle, tye op 'n stophorlosie, data aangeteken, opgestel en geanaliseer. Ek het 'n rekord van dieselfde oefensessie wat ek die afgelope jaar gedoen het, en om my tempo te laat versnel, om te sien hoe my hartklop daal namate ek daardie tye bietjie vir bietjie verkort, was die lonendste ding. Hulle sê dat u 'n stokperdjie nodig het as u 'n kreatiewe tipe wil wees, iets waar u objektief suksesvol kan wees in plaas daarvan om woorde subjektief en hopeloos te tik om betekenis en styl oor te dra. Kook, tuinmaak, houtwerk, Starcraft, wat ook al. Langafstand hardloop het my stokperdjie geword, die tasbare en tasbare aktiwiteit wat bestaan ​​saam met hierdie onvernietigbare en totaal ongesonde begeerte om as skrywer en redakteur van noot beskou te word.

Ek was nie noodwendig 'n atleet wat grootgeword het nie: ek het sport gespeel, want dit was die belangrikste naskoolse aktiwiteit wat u regtig in my stad kon doen, behalwe Cub Scouts (te kerklik) of 4-H (te modderig en te kerklik). Ek het dus sport gedoen, maar teen die tyd dat die jeugliga-liga oorgedra het van 'n bekoorlike deelnemende na 'n daadwerklike mededinging, is ek opgeneem in die posisies wat ook gehardloop is in elkeen: sokker (heelagter), baan (3000 m-wedloop) en basketbal (die man wat aangemoedig om dit te slaag). Ek was die speler wat duidelik nie een van die twee dinge het wat jong mense toelaat om te presteer in sport nie: die inspan om te oefen of die aangebore koördinasie om nie te hoef te oefen nie. Toe ek vir my pa sê dat ek die bofbal wil ophou, het dit gelei tot een van die grootste gesinsgevegte in ons geskiedenis, die soort wat almal met oë na onder kyk en uiters skaam is.

Ek het dus 'n langwerpige kreatiewe tipe geword. Sokkeroefening het oefenspel geword, bofbal het oorgeskryf na Stan Getz-solo's, oefening is vervang deur 'n geeslewe wat 'n leke in fiksie insluit, terwyl hy twee dubbele cheeseburgers by McDonald's bestel het op pad terug van die oefensessie. Dit het alles maklik gevloei; niemand was teleurgesteld in my vaardigheidsvlak nie, geen spanmaat was teleurgesteld in my vrees vir die bal nie, geen geringe lemoenskyfies om in die proses te werk nie.

Tot hierdie jaar het ek nie regtig geweet wat dit kos om 'n atleet te wees nie. Ek het uitgewerk, ja; Ek was selfs 'n paar jaar na die gimnasium, maar dit was meer tevergeefs as enige vorm van doel (die doel was om aantreklik genoeg te lyk om 'n oortuigende Romeo te speel, 'n kontrapuntale aksie om die feit af te lei dat hierdie Romeo kaal geword het). Insanity doen dieselfde ding en verwag verskillende resultate. Atletiek is, na my begrip daarvan, om dieselfde ding te doen en verskillende resultate te verwag - en dit eintlik te kry. Die eerste dag wat op die pad hardloop, is ellende. U beweeg asof 'n bungee-kabel aan u rug vasgemaak is. Maar elke dag gaan die bungee los totdat hy weg is, solank jy aanhou om dieselfde te doen, hou die alarm alarm, hou aan om die ritme van die dag te slyp wanneer jy opstaan ​​om te hardloop en die liggaamshouding en die bene te verfyn. en liggaam. 800 meter herhaling, ses keer teen die heuwel, vier myl-lus teen jou marathon-tempo. Hardloop is 'n oefening van herhaling en vertrou dat as u aanhou oefen, dit beter en beter gaan word. Val in die patroon soos 'n beswyming, voeg 'n paar vinnige oefensessies by, en my 34-jarige liggaam gebruik skielik suurstof soos 'n verdomde 20-jarige.

Ek dink dit het my perspektief gegee op die gesukkel van media en musiek. (Ek moet ook byvoeg dat dit die rede is waarom skrywers aangemoedig word om 'n regte stokperdjie te omhels; om 'n nuwe perspektief deur die oë van 'n subkultuur te vind en dit te gebruik om dimensies tot hul opstelle te voeg.) In die slegste dae aanlyn kan dit voel soos ons is vasgevang in 'n herhalende, rekursiewe nagmerrie. Ons sukkel met die manier om dieselfde inligting - wat op dieselfde manier aangebied word - oor en oor te verwerk, omdat dit lyk asof niks verander nie. Op 'n ander dag, 'n ander vlaag van afgryslike of banale verhale en e-posse wat met ongeveer dieselfde toon gelewer is, en op dieselfde wantroue of siniese kommentaar gelewer word. Die slegste inligting word giftig en ontlok die negatiewe reaksie van die sender; op die beste bind ons ons breine in die knoop van 'n seevaarder om 'n ware reaksie op die inligting te kry. Ons gebruik sinisme, nihilisme, ironie, woede en kontrarisme om op hierdie eendersheid te reageer. Ons ontneem normale reaksie ten gunste van iets so gelaagd en ondeurgrondelik dat dit geheel en al sonder werklike betekenis is. Maar groei ons? Kom ons vinniger? Styg die getalle regtig?

In musiek ontlok herhaling hipnose en bekendheid - die warmte van 'n huisklop, die gemak van 'n vi, IV, ek-akkoordpatroon. Op skrif ontlok herhaling 'n motief, 'n sein om hieraan aandag te gee, of 'n kruk waarop 'n skrywer staatmaak. In die natuur vorm herhalings in sneeuvlokkies en slakskulp, 'n resultaat van wiskunde en natuurlike seleksie. Die verskynsels van herhaling en rekursie is so dikwels 'n aanduiding van betekenis en skoonheid, behalwe as dit kom by hoe ons media verbruik. As gevolg van die tempo van digitale media en publikasie, moet inligting voortdurend op verskillende maniere verpak word, anders vergewis ons ons daarvan daarvan en begin die pakket strooi. Elke dag herkalibreer ons onsself na die spoed waarmee ons ons moet opneem en vertroud raak met nuwe nuus, nuwe e-pos, nuwe musiek, boeke, films, omdat daar geen bestuurder is oor die hoeveelheid inligting wat ons kan hê nie. As ek op die vlug 'n pyn in my enkel voel, sê my brein en liggaam dat ek moet ophou. As ek Twitter reg voor die bed kyk, het ek geen reaksie wat daarop dui dat ek al te veel inligting vir die dag gehad het nie.

Die term "breinwurms" word gebruik as 'n soort grap wanneer iemand op Twitter na die mees absurde, gelaagde, reaksionêre, verwysende reaksie op 'n stukkie inligting kyk. Gewoonlik is “breinwurms” net wat gebeur as jy dink dat die aanlynwêreld oefening doen, as jy glo dat jy iets oploop of die getalle laat styg, as jy in werklikheid net 'n oorwerkte, beseerde brein laai en niks verander nie. Alles voel rekursief omdat u nie nuwe inligting kan verwerk nie.

Hardloop het my meer simpatie gemaak vir 'n eerlike reaksie, geduld en die idee om dieselfde ding met nuwe oë te benader. Aan die einde van 'n lang oefenlopie van 14 myl met die wete dat dit 'n afstand groter is as 'n halfmarathon, is ek net hier en doen die werk, loop 'n lus, versterk stadig en bou die volgende keer beter, Ek voel beter as enige enkele oomblik in die lewe buite die skryfwerk.

AANBEVEEL

 • Wees onverbiddelik - uithouvermoë sport is nie vir diegene wat onmiddellike dankbaarheid benodig nie
 • 11 voordele van hardloop wat u nou dadelik wil laat begin
 • Sonder perke professioneel opgeleide en gesertifiseerde afrigters kan u help om u spel te verbeter met aangepaste opleidingsprogramme wat u help om u doelwitte te bereik. Begin vandag!

  Revolusie jou opleidingsvoeding met meer as net noodsaaklike vitamiene.

  Leer meer oor
  Runners Essentials Daily Vitamin Formula, spesifiek geformuleer vir hardlopers en uithouritatlete.


  Los kommentaar