Ontmoet die 80-jarige Runner Who's Broken 17 World Records - Dit is hoe sy trein

Ontmoet die 80-jarige Runner Who's Broken 17 World Records - Dit is hoe sy trein

Kathy Bergen: Alhoewel ek in 'n klein dorpie, La Canada, naby Pasadena in die suide van Kalifornië, aan die voet van die berge woon, het ek nog nooit vantevore 'n Girl Scout gehoek nie. Ek sal veel eerder wil hardloop.

Ons het grootgeword in Brooklyn en in die strate gespeel: wegkruip, tag, noem maar op. Maar ek het na 'n all-meisies hoërskool gegaan, en die enigste beskikbare sportsoorte was intramurale vlugbal en basketbal, wat ek in my junior en senior jaar gespeel het. Toe gaan ek na die Marymount Manhattan College in New York, wat wel No. hoegenaamd nie sport nie, dus was ek uit die spel totdat ek op 33 na Kalifornië verhuis het. Maar ek was nog altyd vinnig.

Ek het eers betrokke geraak met veld en veld voordat ek 54 was en my man Bert 56 was. Ons het 'n artikel in die boek gesien AARP tydskrif oor die senior Olimpiese Spele, wat by 'n kollege naby ons huis gehou word. Ons het begin oefen en op my eerste ontmoeting hardloop ek die 50 meter-streep in 7.6 sekondes en die 100-meter-streep in 14.9 sekondes. Ek was vinniger as al die ander hardlopers, wat verbasend was, aangesien ek 'n staande begin het. Gebruik van beginblokke is 'n baie doeltreffender manier om te begin, maar ek het nie geweet hoe nie en ek het nie toegang daartoe nie. Ek is vyf-en-twintig jaar vinnig vooruit, en ek neem steeds aan die hoogspring, sprint en gooi die diskus en spiesgooi.

Tot dusver het ek 17 wêreldrekords gebreek. Ek het my eerste in die ouderdomsgroep 55 tot 59 jaar gebreek (u neem deel tussen hakies van vyf jaar), en ek breek ook die Amerikaanse rekord in die hoogspring in daardie ouderdomsgroep. Ek het nog 'n paar in my 60's gebreek, maar in my 70's het ek 12 wêreldrekords en een Amerikaanse rekord in die diskusgooi gebreek.

Dit verg baie opleiding. Ek oefen drie dae per week spoorwerk uit, en na 'n uur of twee van die rus gaan ek na die plaaslike senior sentrum in Pasadena om gratis gewigte te doen, te rek, en buigsaamheid oefeninge. Ek trek tussenin sodat ek behoorlik kan rus. Aangesien dit buite die seisoen is, is my oefensessies 'n bietjie af. Ek is altyd 'n halfuur lank besig met 'n stadige draf, vinniger draf en 30 meter A-skip, B-skip en hoë knieë. Opwarming is vir my so belangrik om te hardloop en nie beseer te word nie. Dan begin die oefensessie. Gister was my oefensessie twee 200 meter streepies teen 75 persent en een 150 meter streep op 75 persent. Tussen daardie lopies rus ek ongeveer ses of sewe minute. Die belangrikste is dat ek net op spore hardloop, want dit is beter vir die gewrigte.

Ek het die hele tyd deurlopend opgelei, maar ek het my beslis in 'n ratkas bevind. Tien jaar gelede, toe ek 69 was, het ek twee besonder trae jare gehad. Niks te ernstig nie. Toe ek begin het, was ek 'n goeie naaswenner en het ek elke dag geoefen deur iets te doen, soos om na die gimnasium te gaan, na die baan te gaan en tennis te speel, maar ek het vasgevang dat ek vorder. Aan die einde van my oefenjaar het ek 'n afrigter, Eric Dixon, gekry. Ek het hom gebel, met hom ontmoet, en hy het my vertel dat alles wat ek doen verkeerd was. Ek het nie die regte oefensessies gestruktureer of tussen my lopies gerus nie; ek het te veel gedoen en my liggaam nie laat genees nie. In die jare wat ek saam met hom gewerk het, het ek 'n naelloper van wêreldgehalte geword.

My verjaardag is Oukersaand, so ek sal in 80 tot die 84 tot 2020-jarige groep verouder, en ek kan nie wag nie. Ek sal harder werk, want ek wil volgende jaar ses wêreldrekords breek. As ek na 'n nuwe ouderdomsgroep verhuis, breek ek rekords. Vir my hou ek van die kompetisie. Ek sal dit doen totdat ek nie kan nie. Dit is regtig opwindend om baie goed met iets te wees - beter daarmee as die meeste mense op my ouderdom. Dit is iets wat jou aan die gang hou.


Voel jy geïnspireer? (Dieselfde).


Sonder perke professioneel opgeleide en gesertifiseerde afrigters kan u help om u spel met caangepaste opleidingsprogramme wat aangepas is om u te help om u doelstellings te bereik. Begin vandag!


Wil u u optrede 'n paar kaarte opneem? Konsekwente opleiding + Runners Essentials daaglikse vitamien = Beter gesondheid, optimale prestasie en vinniger herstel.


Los kommentaar