Die geheim vir geluk is besig om te verander hoekom jy oefen

Die geheim vir geluk is besig om te verander hoekom jy oefen


Die grootste deel van my volwasse lewe het my verhouding met oefening op 'n siklus bestaan. Nadat ek die hoërskool voltooi het en nie meer mededingende basketbal gespeel het nie, het ek op universiteit probeer om fiksheid te bepaal buite die konteks van spansport. Vir die meeste mense beteken dit dat u die tipe oefening ontdek wat hulle die beste laat voel, of watter oefening hulle die meeste geniet het.

Vir my - iemand wat probeer het om kleiner te wees sedert ek 12 jaar oud was (ek is nou 26), maar tog elke week ure van sportaktiwiteite gehad het om dit te bewerkstellig - beteken dit dat ek moes ondersoek wat my kan help om gewig te verloor in die vinnigste, effektiefste manier.

Gedurende die kollege en nog lank daarna sou ek myself weeg of na myself in die spieël kyk. As ek 'n verandering opgemerk het - 'n nuwe rekpunt, 'n ekstra 5-10 pond - sou ek paniekerig raak. Uiteindelik sou ek hierdie paniek in aksie maak en myself oortuig dat ek iets moes doen om my liggaam terug te kry soos dit was. Ek was 'n probleem om reg te maak.

Ek sou op Pinterest of Instagram gaan en 'n plan uitbeeld. Ek sou inskryf vir 'n halfmarathon en 'n geskeduleerde oefenprogram uitdruk. Ek sou 'n groot pak SoulCycle-klasse koop met geld wat ek nie gehad het nie. Ek sou 'n paar fiksheids-Instagrammer's vir tuis-liggaamsgewig oefensessie bestel. Ek sou duisende uithaal op 'n duur lidmaatskap van die gimnasium en oortuig myself dat die hoë prys die motivering vir my sou wees om gereeld na die gimnasium te gaan (spoiler alert: dit werk selde).

In die vroeë twintigerjare sou ek gesê het dat my begeerte om te oefen net was om gesond te probeer wees, sterker te word en gefokus te bly. Maar die waarheid is dat ek dit nie sou gedoen het as iemand vir my gesê het dat my oefensessies nooit gewigsverlies tot gevolg sou hê nie. Ek sou dit nie gedoen het om my geestesgesondheid, angs of energie te verbeter nie, en ook nie om krag of uithouvermoë op te bou nie. Ek sou dit om geen rede hoegenaamd gedoen het as dit my nie kleiner gemaak het nie.

'N Liefde-haat verhouding met fiksheid

Dit is dus geen verrassing dat ek nooit met my fiksheidsroetines op lang termyn vasgehou het nie. Soms was dit omdat ek niks van die oefening geniet het nie, ondanks die gevoel dat ek moes (kyk na jou, warm joga). Ander kere was dit omdat ek gelees of gehoor het dat 'n sekere soort oefening my waarskynlik glad nie sou laat verloor nie, selfs al het ek dit baie geniet (draf, stap, draai).

Ek sou 'n fiksheidsroetine laat vaar en dan 'n lang tyd spandeer om glad nie gereeld te oefen nie, en skuldig gevoel. Uiteindelik sal die patroon weer voortduur. Die skande, die plan, die geld, die gebrek aan oefening. Dit alles. Maar onlangs besluit ek om op te hou.

Geïnspireer deur 'n nuwe loopbaan, huis en die begeerte om doelbewus te leef, het ek hierdie oefensiklus dood in die gesig gekyk na wat dit was: 'n onvolhoubare, giftige resep om nooit te leer om van oefening te hou nie - en om nooit die fiksheid te waardeer vir die geestelike of fisiese gesondheidsvoordele wat dit bied, het niks met gewigsverlies te doen nie.

Dus het ek besluit om myself op te lei. Ek het besluit om op te hou om geld te bloei in die hoop om motivering of dunheid te koop. In plaas daarvan het ek 'n app van 2.99 dollar vir beginners op my foon gekoop en een keer per week, dan twee keer per week, begin draf. Geen insette voor en na oefensessies nie. Eintlik is daar geen weeginsae nie. Ek het my skaal uitgegooi en gefokus op hoe ek gevoel het na elke oefensessie.

Stadigaan begin iets skuif. Ek het opgemerk hoe ek elke keer 'n bietjie sterker voel. My asemhaling het makliker geword. My bene het kragtiger gevoel. En die angs wat my sedert die universiteit geteister het, het my gedwing om bekommerd te wees oor alledaagse dinge tot op die punt waar ek nie op iets anders kan fokus of snags aan die slaap kan raak nie? Na elke hardloop van 30 minute voel dit asof die angs in die helfte gesny word. Soms het dit heeltemal verdwyn.

Voel sterker, gesonder en gelukkiger

Ek het die eerste keer in my lewe begin hunker om aan die gang te kom as ek angstig of senuweeagtig voel. Vir die eerste keer in my lewe kan ek dit geniet om te oefen sonder om myself te slaan omdat ek nie goed genoeg is nie, of bloot net so is nie genoeg. Die enigste rede waarom dit moontlik is, is omdat ek oefening van die idee van gewigsverlies geskei het.

As ek nou hardloop, doen ek dit nie met 'n kleiner weergawe van myself in my kop nie; Ek sien 'n gelukkiger weergawe uit. Soos soveel mense voel ek gelukkiger as ek gereeld oefen. Ek het geluk in die verlede eenvoudig nooit genoeg gesien nie; geluk sonder dunheid was vir my 'n onmoontlikheid.

Die herbou van 'n gesonde verhouding met oefening kan verstaanbaar wees vir mense met ingewikkelde gevoelens rondom hul liggame en gewigsverlies. Die eerste ding wat my gehelp het, was om die wetenskaplike voordele daarvan om uit te werk, wat niks te doen het met die stort van pond, te doen het nie. Liz Josefsberg, 'n spesialis in voedingsoefeninge en voedingsadviseur van The Vitamin Shoppe, doen dit met haar kliënte.

'Ek vra hulle om aan te sluit by hoe dit voel om moeiteloos met hul kinders of kleinkinders te speel, om te onthou dat ons oefen vir krag, balans en stabiliteit, en vir beter geestesgesondheid soos ons ouer word en om die lewens te leef waarvan ons droom, ”Vertel Josefsberg gesondheid. 'Dit help regtig om hulle gemotiveerd en konsekwent te hou.'

'Oefening is 'n geskenk, nie 'n straf nie'

As u op die langtermyngesondheidsvoordele van fiksheid buite gewigsverlies u nie motiveer nie, moet u die onmiddellike wins oorweeg. As 'n vryskut met 'n behoefte aan konsentrasie, was dit my motivering. 'Oefening verbeter en handhaaf kognitiewe funksie,' gesertifiseerde gesondheid en welstand afrigter Roxanne Summerville vertel gesondheid.

Nog 'n onmiddellike voordeel van oefening is iets waaraan almal gehoor het Legally Blonde: endorfiene. Uitwerkings veroorsaak dat ons liggame endorfiene vrystel, wat soms as natuurlike antidepressante beskou word. "Ons ervaar 'n dramatiese bui na die oefensessie," sê Summerville.

As u die voordele van oefening wil behaal, kan u nie bepaal waar u moet begin nie, fokus dan op beweging eerder as verbrande kalorieë of spesifieke klasse of soorte fiksheid.

'My aanbeveling vir die gemiddelde persoon wat 'n fiksheidsroetine wil begin, is om na 3-5 uur aktiwiteit per week te streef,' 'gesertifiseerde persoonlike afrigter en eienaar van BEWEG NJ Jarrett Hahan vertel gesondheid. 'Dit beteken nie dat u 'n uur tot 'n uur en 'n half in 'n gimnasium 3 tot 5 dae per week moet deurbring nie. Dit beteken net om aktief te raak en u liggaam gedurende die loop van die week vir daardie totale hoeveelheid tyd te beweeg. "

Wat my help om oefening apart van gewigsverlies te hou, is om hierdie frase te onthou: "oefening is 'n geskenk, nie 'n straf nie." Elke keer as ek nou hardloop, voel ek dankbaar dat ek die gawe van oefening aan my liggaam kan gee.

Dit was waar nog voordat ek my verhouding met oefening verander het. Al die kere het ek my oë toegemaak en myself harder gedruk, myself gedruk om vinniger te gaan, beter te word - my liggaam was ook verbasend. Die verskil is, ek glo dit nou eintlik.

aanbeveel: Oefeningmetodes wat nie in die gimnasium is nie, word in 'n spitsvorm bereik


Runners Essentials Daily Vitamin Formula

Vir hardlopers. Deur hardlopers.

Met 4 kragtige fitonvoedingstowwe in 'n eie "Endurance Blend".

Hoeveel verskil wil u sien?


Los kommentaar