Waarom u 'n rusdag nodig het, selfs in kwarantyn

Waarom u 'n rusdag nodig het, selfs in kwarantyn

Mary Grace Garis •

'Ek het uiteindelik die tyd om te hardloop. Ek het uiteindelik tyd om my lyf te laat klink, ”dink jy tussen knarsies en springbokke. 'Ek het uiteindelik die tyd om die huis skoon te maak,' dink jy dat jy jou toonbank met bleikmiddel drup weer. 'Ek het uiteindelik tyd om AL DIE VOEDSEL te maak,' dink jy, jou kombuis as 'n volwaardige bakkery. Sit die barbells neer, trek die hardloopskoene uit, sit die koekpanne neer: jy het geestelik en liggaamlik 'n dag van rus nodig.

In hierdie onstuimige tyd wil baie van ons ons tyd produktief of ten minste as 'n afleiding gebruik. Maar dit is miskien nie soveel motivering nie, omdat u probeer om u spanning in iets anders te omskep. Alhoewel dit nuttig en nodig is in dosisse, het die opbrengste minder verminder.

"As ons gespanne is, kan ons gereeld onbewustelik in 'n plek van hiper-drywe beweeg," sê Carla Marie Manly, PhD, kliniese sielkundige en skrywer van Vreugde uit vrees. “Dit kan daartoe lei dat ons huishoudelike take soos skoonmaak oormatig oefen, oefen en te veel doen. Alhoewel ekstra spanning in produktiewe aktiwiteite, soos skoonmaak en oefening, oor die algemeen positief en angsverminderend is, is dit ook belangrik om stilstand te hê. Min tydsbestemmings is wonderlik om 'n gunstige terugkeer na 'n nie-beklemtoonde toestand toe te laat. ”

Dit geld veral vir ons gewaardeerde fiksheidsroetines, waar ons liggaamlike gesondheid in die spel kom. Volle openbaarmaking: hou by my roetine beteken dat u oefensessies gereeld op weekdae verwaarloos en oor naweke oorskiet. Hierdie Saterdag word ek helder-oog en bosstertig wakker en rol my mat uit om ons te doen pilates kern oefensessie met afrigter Chloe Gregor van East River Pilates. Dit was die gelukkige begin van 'n deeglike oefensessie vir my, propvol met hoepelring, joga-vloei, en my oënskynlik verpligte Zumba-klas. Al kan ek nie syplank om my lewe te red, het ek gevoel soos ek uitgevind fiksheid daardie oggend.

Gesny tot Sondag en ek kan skaars regop sit om te kyk Gossip Girl in die bed, wat ek in elk geval regtig wou doen. Dit maak nie saak of u sewe dae per week twee of drie fiksheidsure probeer inpas nie, of dat u terselfdertyd te veel oefen - u spiere het 'n dag van rus nodig.

“Dit is belangrik om uself tyd te gee om met rusdag te herstel,” sê Jaclyn Fulop, PT, bestuurder van 'n fisioterapeut en 'n stigter van Ruil fisiese terapie groep uit. 'Alhoewel oefening 'n belangrike deel is van die handhawing van 'n gesonde leefstyl, skep dit ook oksidatiewe stres, wat veroorsaak inflammasie en spiervermoeidheid. Dit is so belangrik om toe te laat dat die bindweefsel weer opbou en nie breek nie, wat uiteindelik tot beserings kan lei. Behoorlike rus en herstel sal die liggaam versterk en funksionele mobiliteit verbeter. ”

Related: Immunonutrition strategieë vir atlete in die era van COVID-19


Na u langtermyn het u dit verdien!


Los kommentaar